Csodálatos világ a gyógynövényeké. Illatos, jóízű és áldásos hatású teák, gyógyító krémek és pakolások születhetnek gyógynövények felhasználásával, de ott a helyük táplálékaink között is. A fitoterápia tudománya foglalkozik a gyógynövények és a gyógyító tápláléknövények gyűjtésével, termesztésével, a növények hatóanyagainak, biokémiai tulajdonságainak és gyógyhatásainak vizsgálatával, és ide tartozik az illóolajokkal, a mézzel és egyéb méhészeti termékekkel történő gyógyítás is.
Most csak néhány egyszerű és ízletes tea receptje kapott itt helyet, de hamarosan több hasznos recepttel és egyéb tudnivalóval bővítjük ezt az oldalt.
A keverékből 1 teáskanálnyit forrázzunk le 2 dl épp hogy forrásig melegített, majd 70 fokosra visszahűtott vízzel (egy percet várjunk, miután levettük a tűzhelyről), fedjük le, majd 20 perc múlva leszűrve fogyasszuk. Ha édesen szeretjük, tehetünk bele kevés mézet vagy barna cukrot, közvetlenül a fogyasztás előtt. (Ha a nagyon forró teába tesszük a mézet, sok hasznos anyag elbomlik a hőtől.)